Årets arrangement gikk av stabelen lørdag 29.juli, og til tross for tvilsom værmelding møtte det frem vel 100 interesserte, inklusive mange forventningsfulle barn.

Tradisjonelt startet det hele med krabbefiske for de yngste, og selv uten mange krabber i tangen klarte flere å fange det som skulle til for å komme på premiepallen.

Temperaturen i vannet var neppe over 18 grader, og det fantes et antall brennmaneter i området. Likevel klarte mange av barna, godt beskyttet av foreldre, å fullføre alt fra 50m til 500m svømming. Alle som fullførte ble belønnet med aktuell svømmeknapper.

Oppgavene i årets natursti var nye, og satte barn og foresatte på prøve. Ingen klarte å løse alle oppgavene, men mange hadde gode kunnskaper om planter og dyr.

Høydepunktet på dagen var det tradisjonsrike strandhugget fra Kaptein Sabeltann og hans hjelper. I år kom de roende inn til full salutt, og med stranda full av spente barn. Barna fikk en leksjon i kartbruk, og lokale skatter, selv om det ble en utfordring å finne den lokale gullskatten. Med litt hjelp løste barna gåten, og det ble gullpenger til alle. Kapteinen måtte selvsagt gå planken, men de to kom seg til slutt sikkert avgårde i retning Kjuttaviga. Dagen ble avsluttet med is til barna, og medbrakt grillmat til alle. En fornøyd gjeng holdt det gående utover ettermiddagen, og det ble uttrykt håp om et liknende arrangement også i 2018.

Styret i Sandbukta Båtforening retter en takk til egne medlemmer for bidrag, og takker for hjelp fra foreldre og foresatte som sikret en forsvarlig gjennomføring.