Vi gleder oss over det flotte vårværet ved Oslofjorden. Det betyr at mange vurderer å åpne hytten i påsken. Dermed melder det årlige spørsmålet seg; Når kommer sommervannet?

Den utrettelige leder av vannkomiteen, Olav Aardalsbakke har følgende påskemelding:

“Det er ikke bare å skru på vannet. Jeg har nå sist onsdag fått spylt tankene og borehull 4. Vannprøver tas tirsdag 27. mars og fylling av tankene kan egentlig ikke skje før resultatet er kjent, men for å være litt i forkant fyller jeg opp i løpet av uken. Skal prøve å sette på de første kursene lørdag 31. mars, men det betyr ikke at alle får vann.Det er mellom 6 og 8 kilometer med ledning i terrenget. Disse må gås over hele veien og alle kraner inn til hyttene må stenges.Dersom noen åpner kraner fra hovedledningen, slik det har skjedd de siste årene, går antagelig tankene tomme i løpet av 10 til 12 timer. Da må jeg starte på nytt med oppfylling, uten å vite hvor vannet har tatt veien. Så jeg tror ikke det er vann til alle før påskeaften. Dette er dersom alt går bra”.

Meldingen sier med all tydelighet at det nå er mye opp til medlemmene om ledningsnettet om vi kan åpne vannkranene til påske.

Styret